Üdvözöljük a Szent Imre Katolikus Általános Iskola honlapján

Határtalanul!

 

Utazás Szlovákiába a 7. osztállyal

   Az első szállásunk Kassán volt, ahol megnéztük a város templomait. Majd ellátogattunk az Andrássy-kastélyhoz.

   Az idegenvezetőnk, Tibi bá, nagyon sok mindent tudott a helyekről, a kastély mellett csobogó patakról, a vízesésről, a tóról, a szobrokról és a szép szökőkútról, amelyek mind az Andrássy-kastélyhoz tartoznak.

Másnap Eperjesre mentünk. Gyönyörű dombos hegyvidék, és szép kilátás tárult elénk a buszból. Templomok és szobrok vártak ott bennünket. Ekkor már Kezmarkon volt a szállásunk.

Eperjes után a Spis Castle felé vettük az irányt. Gyönyörű kastély egy domb tetején, aminek legmagasabb pontjából csodálatos kilátás tárul elénk, ami minden ember számára feledhetetlen élmény. Kipróbáltuk az akkori kínzóeszközöket, megnéztük a korabeli fegyvereket, páncélokat is.

Következő nap Lőcsére mentünk. Megnéztük a Magas-Tátrát. Nem véletlenül hívják Magas-Tátrának, ugyanis majd egy órát gyalogoltunk fölfelé, és úgy sem jutottunk a feléig sem. De a látvány kárpótolt! Csodálatos tavak, patakok, hegyek és vízesések. A sziklákon ugrálva, vagy az árnyékban pihenve is töltöttünk néhány percet. Élmény volt ezt látni!

   A hazafelé vezető út kicsit döcögős volt, de nem lett semmi nagyobb baj vagy baleset. Mikor elbúcsúztunk Tibi bától, az idegenvezetőnktől, és Vili bától, a buszsofőrünktől, megköszöntük a munkájukat. Mikor Tenken leszálltunk a szülők örömmel vártak minket, és az élménybeszámolóinkat. A tanárnőknek megköszöntünk mindent, elbúcsúztunk egymástól, és mai napig boldogan gondolunk a szlovákiai utunk minden percére!

 

A kiránduláson készült fotókból pár megtekinthető a következő linken: http://sztimre-tenk.sulinet.hu/sites/default/files/hat%C3%A1rtalanul.swf

 

 

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.