Üdvözöljük a Szent Imre Katolikus Általános Iskola honlapján

Fenntarthatósági témahét 2017.04.24. - 2017.04.28.

FENNTARHATÓSÁI TÉMAHÉT 2017

Iskolánk ebben a tanévben is aktívan vett rész a Fenntarthatósági Témahét programjában. A témahét célja volt a tanulók figyelmének felhívása a környezetvédelem fontosságára, valamint a környezettudatos magatartás kialakítása. Alsó és felső tagozaton tanítási órákon foglalkoztak a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal a gyerekek. Alsó tagozaton a vizes élőhelyek növény- és állatvilágával, valamint a háziállatokkal ismerkedtek meg, bővítették ismereteiket a tanulók. Az első, második és harmadik osztályosak a házi kedvenceiket, háziállataikat mutatták be társaiknak Az órákon a tanító nénik segítségével játékos, ügyességi feladatok végzésével sok, új információhoz jutottak a tanulók. A 3. osztályosak ellátogattak a helyi lovas udvarba, ahol, természetes környezetükben figyelhették meg a háziállatokat. A megfigyelés mellett részt is vehettek a gondozásukban: háziállatok etetése, lovak csutakolása. Mindez a felelős állattartás fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét. A 4. osztályosak vizes élőhelyekre barangoltak képzeletben környezetismeret órán. Keresztrejtvény, ügyességi feladatok, képkirakók tették színesebbé, érdekesebbé a tanítási órát.

Felső tagozaton 4 pedagógus közreműködésével a 6. osztályt választottuk ki a témahét programjának megvalósítására. A tanulók több tanítási órán / természetismeret, magyar, angol, testnevelés, osztályfőnöki / hallhattak sok új, hasznos információt a helyes táplálkozásról. Változatos feladatok, keresztrejtvények, totók, szemléltető képek, kisfilmek képkirakók, learningapps feladatok segítségével tettük érdekessé a téma feldolgozását. A tanulók megismerkedtek a vitaminokkal, azoknak az emberi szervezetben kifejtett hatásaival. Kis mennyiségben van szüksége a szervezetnek, de annál nagyobb a jelentősége az egészség megőrzése érdekében. Napi étkezési ritmus fontossága mellett beszéltünk a helyes, egészséges táplálkozásról Összeállítottunk egy egészséges napi étrendet, angol órán a gyerekek összehasonlították az angol konyhát a magyar konyhával. Egészséges és egészségtelen ételek csoportosítására több tanítási órán is sor került. A tanulókkal, kérdőív segítségével beszéltük meg, mennyire élnek egészségesen, táplálkoznak helyesen. A tanulók többsége úgy döntött a témahét végére, hogy változtatni fog a táplálkozási szokásaikon. Felhívtuk figyelmüket a friss, nyers zöldségek, gyümölcsök fogyasztásának fontosságára az egészség megőrzése érdekében. Az órákon a tanulók érdeklődőn, aktívan vettek részt, melyeken új és hasznos ismeretekkel bővíthették tudásukat.

Fontosnak tartjuk tanulóinkban kialakítani a környezettudatos magatartásmódot, hiszen Ők képviselik a jövő generációját, így fontos, hogy mindent megtegyenek nemcsak a holnapért, hanem a távoli jövőért is, arra kell nevelnünk őket, hogy vigyázzanak a földre.

Tudják, hogy Isten ránk bízta a világot és annak minden szépségét.

 

A témahétről készült fényképek a Galéria/Egyéb képek menüpont alatt megtekinthető.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.